Ζανζιβάρη, επίσκεψη σε σχολείο των Μασάι

Ζανζιβάρη, επίσκεψη σε σχολείο των Μασάι

 

Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία να επισκεφτώ το χωριό και το σχολείο των Μασάι στη Ζανζιβάρη ένα μικρό οικισμό κοντά στο χωριό Kiwengwa.

Οι Μασάι είναι μια φυλή που ζει σε αυτή την περιοχή και έχουν διατηρήσει τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής τους ανεπηρέαστος από τη σύγχρονη τεχνολογία.

Το σχολείο των Μασάι ήταν πολύ μικρό και απλό, αλλά οι μαθητές ήταν πολύ ενθουσιώδεις και περιμένανε με ανυπομονησία την άφιξή μας. Επειδή τα παιδιά εκεί δεν είχαν πολλούς πόρους και σχολικά είδη, είχαμε αποφασίσει να τους προσφέρουμε τα πιο απαραίτητα.

Έφτασαμε στο χωριό φέρνοντας στις αγκαλιές μας τσάντες γεμάτες με σχολικά είδη, όπως στυλό, μολύβια, χαρτί, τετράδια και γόμες. Οι μαθητές ήταν εκστασιασμένοι όταν είδαν τις τσάντες και το περιεχόμενό τους. Εκδήλωσαν την χαρά τους με χαμόγελα και φωνές.

Κάθισαμε στην αυλή του σχολείου και μοιράσαμε τα σχολικά είδη ανάμεσα στους μαθητές. 

Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Η χαρά στα πρόσωπά τους και η ευγνωμοσύνη που εξέφρασαν ήταν ανεκτίμητες. Αυτή η εμπειρία μας έμαθε πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους.

Αναχωρήσαμε από το χωριό με τη χαρά που είχαμε βοηθήσει αυτά τα παιδιά να ξεκινήσουν το μάθημά τους καλύτερα εξοπλισμένα. Είμαι ευγνώμον για την ευκαιρία που μου δόθηκε να ζήσω αυτή την αξέχαστη εμπειρία στη Ζανζιβάρη.

 

en_GB