Τατζικιστάν, οι 7 λίμνες της κοιλάδας shing και οι άνθρωποί της

Τατζικιστάν, οι 7 λίμνες της κοιλάδας shing και οι άνθρωποί της

 

Το Τατζικιστάν είναι χώρα στην κεντρική Ασία. Ξεκινόντας από την πόλη Πεντζικέντ, κάναμε ένα οδοιπορικό προς τις Λίμνες Μαργκουζόρ. Οι Λίμνες Μαργκουζόρ είναι ένα σύμπλεγμα όμορφων φυσικών λιμνών που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του Τατζικιστάν. Η περιοχή είναι γνωστή για τα πέτρινα χωριά της.

Ο δρόμος από την Πεντζικέντ προς τις Λίμνες Μαργκουζόρ είναι πανέμορφος και προσφέρει τοπία με εκπληκτικές εικόνες. Καθώς περνάμε από τα πέτρινα χωριά που είναι γνωστά για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική οι ντόπιοι βγαίνουν στον δρόμο και μας χαιρετάνε, σπάνια άλλωστε βλέπουν αμάξια με ξένους. 

Συνολικά, ένα οδοιπορικό ανάμεσα στα πέτρινα χωριά του Τατζικιστάν και τις Λίμνες Μαργκουζόρ κράτησε μία μέρα απο το πρωί μέχρι αργά το βράδι μας πρόσφερε μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε την πανέμορφη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.

Το Τατζικιστάν είναι μια από τις φτωχότερες χώρες στην Κεντρική Ασία. Η οικονομία της χώρας εξαρτάται κυρίως από τη γεωργία, με την πλειονότητα του πληθυσμού να εργάζεται στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Το Τατζικιστάν έχει επίσης αντιμετωπίσει προβλήματα με την οικονομική ανάπτυξη, τη φτώχεια και την ανεργία.

Σε κάποια σημεία που σταματούσαμε να θαυμάσουμε την θέα και ήταν κοντά στα χωριά οι ντόπιοι έτρεχαν να μας συναντήσουν δείχνοντας μας τα είδη χειροτεχνίας που έκαναν για να αγοράσουμε. Παρατηρούσα απο κοντά τα πρόσωπά τους είχαν χαραγμένα την σκληράδα και την αγριότητα του τοπίου, πρόσωπα γεμάτα ρυτίδες βαθιές σκληρές σαν τους δίζβατους δρόμους που μας οδήγησαν εκεί, όταν όμως χαμογελούσαν τα μάτια τους έλαμπαν απο χαρά και ευτυχία.

en_GB